شروط ضمن عقد ازدواج
معولا وقتی ازدواجی را دفترخانه ثبت می کنیم،اکثر امضاهایی که انجام می شود مربوط به شروط ضمن عقد ازدواج می باشد. اطرافیان عروس وداماد می پرسند، چقدر امضا؟! و یا گاهی می پرسند این شرایط جدید است؟ چون ما که ده سال پیش ازدواج کردیم نبود. در این مواقع میگم جدید نیست، زمان شما هم بوده و مطمئنا” زمان عقد بدون اینکه بخوانید،آنها را امضا کرده اید. در اغلب موارد هم همینطور است در هنگام عقد از آنجا که زوجین به شدت درگیر مسائل جانبی مثل سفره عقد، آرایشگاه و یا خرید هستند معمولا نسبت به شروط ضمن عقد ازدواج بی توجه هستند. در حالیکه این شروط نقش بسیار مهمی دارند و اطلاع زوجین نسبت به آنهاامری ضروری است.
در اینجا متن شروط ضمن عقد ازدواج را می خوانید، اما از آنجا که متن این شروط پر از اصطلات حقوقی هست ممکن است برای کسانی که اطلاعات حقوقی کمتری دارند، کمی سخت و پیچیده باشد و معمولا هر چقدر هم که در پست های این چنینی توضیح بدهم ممکن است باز هم برای شما نامانوس باشد بنابراین قصد دارم در اولین فرصت فایل صوتی تشریح شروط ضمن عقد ازدواج که در سند ازدواج پیش بینی شده را در همین جا منتشر کنم تا برای همه قابل استفاده باشد.
شروط ضمن عقد ازدواج:
الف. ضمن عقد نکاح زوجه شرط نمود هر گاه طلاق بنا به درخواست زوجه نباشد و طبق تشخیص دادگاه تقاضای طلاق ناشی از تخلف زن از وظایف همسری یا سوء اخلاق و رفتار وی نبوده زوج موظف است تا نصف دارائی موجود خود را که در ایام زناشوئی با او بدست آورده یا معادل آنرا طبق نظر دادگاه بلا عوض به زوجه منتقل نماید.
ب. ضمن عقد نکاح زوج به زوجه وکالت بلاعزل با حق توکیل غیر داد که در موارد مشروحه زیر با رجوع به دادگاه و اخذ مجوز از دادگاه پس از انتخاب نوع طلاق خود را مطلقه نماید و نیز به زوجه وکالت بلاعزل با حق توکیل غیر داد تا در صورت بذل از طرف او قبول نماید.
مواردی که زن میتواند حسب مورد از دادگاه تقاضای صدور اجازه طلاق نماید به شرح زیر است·
1- استنکاف شوهر از دادن نفقه زن به مدت شش ماه به هر عنوان و عدم امکان الزام او به تأدیه نفقه و همچنین در موردی که شوهر سایر حقوق واجبه زن را به مدت شش ماه وفا نکند و اجبار او به ایفا هم ممکن نباشد.
2- سوء رفتار و یا سوء معاشرت زوج به حدی که ادامه زندگی را برای زوجه غیر قابل تحمل نماید.
3- ابتلاء زوج به امراض صعب العلاج به نحوی که دوام زناشوئی برای زوجه مخاطره آمیز باشد.
4-جنون زوج در مواردی که فسخ نکاح شرعاً ممکن نباشد.
5-عدم رعایت دستور دادگاه در مورد منع اشتغال زوج به شغلی که طبق نظر دادگاه مصالح منافی با مصالح خانوادگی و حیثیت زوجه باشد.
6-محکومیت شوهر به حکم قطعی به مجازات پنج سال حبس یا بیشتر یا به جزای نقدی که بر اثر عجز از پرداخت منجر به پنج سال بازداشت شود یا به حبس و جزای نقدی که مجموعاً منتهی به پنج سال یا بیشتر بازداشت شود و حکم مجازات در حال اجرا باشد.
7-ابتلاء زوج به هر گونه اعتیاد مضری که به تشخیص دادگاه به اساس زندگی خانوادگی خلل آورد و ادامه زندگی برای زوجه دشوار باشد.
8-زوج زندگی خانوادگی را بدون عذر موجه ترک کند تشخیص ترک زندگی خانوادگی و تشخیص عذر موجه با دادگاه است و یا شش ماه متوالی بدون عذر موجه از نظر دادگاه غیبت نماید.
9-محکومیت قطعی زوج در اثر ارتکاب جرم و اجرای هر گونه مجازات اعم از حد و تعزیر در اثر ارتکاب جرمی که مغایر با حیثیت خانوادگی و شئون زوجه باشد تشخیص اینکه مجازات مغایر با حیثیت و شئون خانوادگی است با توجه به وضع و موقعیت زوجه و عرف و موازین دیگر با دادگاه است.
10-در صورتی که پس از گذشت پنج سال زوجه از شوهر خود به جهت عقیم بودن و یا عوارض جسمی دیگر زوج صاحب فرزند نشود.
11-در صورتی که زوج مفقودالاثر شود و ظرف شش ماه پس از مراجعه زوجه به دادگاه پیدا نشود.
12-زوج همسر دیگری بدون رضایت زوجه اختیار کند یا به تشخیص دادگاه نسبت به همسران خود اجرای عدالت ننماید.
[…] در مورد شروط ضمن بیشتر بدانیم […]